Funderar du på att skaffa en platsbyggd walk in closet? Att lista för- och nackdelar brukar göra det enklare att ta ett beslut. Här ger vi några exempel på de positiva sidorna av garderobslösningen – och de lite tråkigare sidorna av den.

Exempel på fördelar:

  • Fungerar även som omklädningsrum
  • Plats för mer än bara kläder

Och så nackdelarna:

  • Tar mycket plats i ett litet hem
  • Kan bli dyrt

Fördelar med platsbyggd walk in closet

Fördelarna är många, givetvis. Till exempel kan det fungera som ett rymligt omklädningsrum och anpassas för hela familjen.

Fungerar även som ett omklädningsrum

En lite större platsbyggd walk in closet kan med fördel även användas som ett omklädningsrum. De allra flesta som väljer att bygga det väljer också tillräckligt många kvadratmeter för det syftet. Ställ gärna in en liten soffpall och en herrbetjänt för att göra det så smidigt och bekvämt som möjligt att byta om där.

Plats för mer än bara klädförvaring

Är det trångt att vika alla kläder i tvättstugan? Eller kanske har du inte en egen tvättstuga, utan delar den med andra? I sådana fall kan det vara smidigt att använda en platsbyggd walk in closet som en plats att vika kläderna på. Här kan du kanske också förvara en strykbräda, så att du har nära till det du behöver.

Kan vara bra för hela familjen

Vissa vill gärna utrymmet för sig själva – men visst kan det vara en god idé att anpassa rummet för hela familjen. I och med att den är just platsbyggd har ni goda möjligheter att optimera utrymmet för alla familjemedlemmar om det är något ni önskar.

Nackdelar

Det finns alltid två sidor av myntet. Nackdelar kan vara att det är en dålig prioritering vad gäller utrymme, eller att helt enkelt blir väldigt dyrt.

Tar ganska mycket utrymme

Om man inte bor väldigt stort är det vissa som anser att en platsbyggd walk in closet tar upp utrymme som hade kunnat användas till något mer praktiskt i hemmet. Ett kontor eller ett gästrum är saker som skulle kunna få plats istället. Det här är givetvis upp till var och en att avgöra.

Kan bli dyrt

Det kan bli ett dyrt projekt – i synnerhet om det ska anpassas till hela familjen. Tänk även på att el kanske behöver dras och att bara belysningen kan bli kostsam.