Att välja elleverantör i Stockholm kan kännas som ett svårt uppdrag men vet man bara vad man ska kolla närmare på blir det betydligt enklare. Nedan följer 4 saker som kan vara värda att kolla upp för den som står inför att teckna ett elavtal – priser, miljötänk, villkor och omdömen.

Välja elleverantör i Stockholm med lägsta pris?

Den senaste tiden har det inte varit ovanligt att elpriserna skjutit i höjden – något som självklart märks i plånboken. Att välja en elleverantör i Stockholm som erbjuder ett lågt pris är därför vanligt och därmed också en första bra sak att kolla närmare på. Ett tips är att kolla på både fasta och rörliga elpriser, samt nätavgift och andra eventuella kostnader som kan tillkomma när man tecknar ett elavtal.

Dessutom kan det vara smart att kolla vad dom olika leverantörerna erbjuder för betalningsalternativ, så som:

  • Autogiro
  • E-faktura
  • Pappersfaktura

Har man till exempel alla sina andra fakturor på autogiro kanske det känns viktigt att välja en elleverantör som erbjuder just det.

Miljötänk och förnybar el

För många är det också viktigt att välja en elleverantör med miljön i fokus – alltså en sådan som erbjuder förnybar el. Allt fler gör det idag och det är inte speciellt svårt att hitta en leverantör som gör det men det kan vara värt att undersöka saken innan man tecknar ett avtal.

Villkor

Priset är helt avgörande för vissa och det faktum att man kan välja förnybar el är viktigast för andra. Men det finns även några saker till som kan vara bra att ta en titt på för den som ska välja elleverantör i Stockholm – bland annat vad som står i villkoren. Här kan man hitta sådant som handlar om uppsägningstid och annat som faktiskt kan vara viktigt, och därför väl värt att jämföra om man tycker att sådana punkter spelar roll.

Vad säger andra kunder?

Den som ska välja elleverantör kan ha god nytta av att jämföra priser, villkor och annat som känns viktigt men man kan också ha god hjälp av vad andra kunder tycker. Att ta sig en stund för att läsa omdömen, som ofta finns att hitta på nätet, kan ge en bra fingervisning. Det går ofta att hitta omdömen kring alltifrån kundtjänst till priser och man kan förstås lätt välja bort leverantörer som fått dåliga eller sämre omdömen än andra.