Wattväktarna är en ”elbutik på nätet”. De säljer därmed allt inom elmaterial och tillbehör. Som alltid vid köp online är det viktigt att kontrollera villkoren innan köp. Vad gäller för byte? Ångerrätt? Frakt?

Kort om Wattväktarna

Wattväktarna har som mål att deras kunder ska ”spara pengar och energi”. Detta nås via pressade priser, kvalitetsprodukter och ett stort utbud av elmaterial som nås via deras E-handel. Utöver att lägga en klassisk order online kan kunderna även välja att maila in beställningar eller fylla i kontaktformuläret.

FRAKT – Fritt vid handel över 500 kr

Vid köp av elmaterial hos Wattväktarna blir handeln fraktfri om summan på ordern övergår 500 kr. I annat fall är de enhetsfrakt på 49 kr. Paketet kommer i detta fall att skickas till kundens närmaste utlämningsställe. De som har bråttom kan välja snabbfrakt vilket då kostar 69 kr. Det går även att få paketet levererat till dörren.

  • Hemleverans
  • Företagspaket

LEVERANSTID – 1 – 3 dagar

Leveranstiden beräknas till 1 – 3 dagar. Detta förutsätter däremot ordinarie postgång. Om beställning sker före klockan 13:00 skickas varorna samma dag. Vid lagervaror är förväntad leveranstid 3 – 5 dagar.

ENKLA BYTEN – och enkla returer

Wattväktarna anger att de lagt ett stort fokus på att göra det enkelt för kunden. Det ska vara enkelt att handla elmaterial online – men även returnera de varor som inte önskas. För det första ges 30 dagars öppet köp. Det innebär att kunden kan skicka tillbaka produkterna inom 30 dagar – oavsett orsak till bytet. Pengarna betalas i detta fall tillbaka. Vid byten och returer är det smart att skicka med en kopia på ordersedeln så det framgår vilken order det handlar om. Vid returer betalar kunden för frakten. Vid reklamation står företaget för frakten.

TRYGG E-HANDEL – Via Klarna

Betalning kan ske med kort eller mot faktura hos Klarna. Därmed skapas även automatiskt möjligheten till delbetalning via Klarna.

ELMATERIAL – och viss annan utrustning

Wattväktarna är en elbutik som framförallt säljer elmaterial. Men i utbudet finns även vissa andra produktkategorier. Exempelvis finns kategorin Sport & Fritid där paddelracketar kan köpas. Inom Hem & Bygg hittas ett flertal verktyg.

(Fakta är från juni 2021 och kan ha ändrats sedan dess. Det finns även andra elbutiker på nätet som handel kan ske ifrån. Kom ihåg att alltid jämföra priser från flera olika E-butiker)